Kéknyúl

Andrew Hefler – vokál
Puskás Csaba – trombita
Jász Andris – szaxofon
Kováts Gergő – bariton szaxofon
Premecz Mátyás – hammond, zenekarvezető
Csókás Zsolt – gitár
Bata István – basszusgitár
Badics Márk – dob

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. A csapat hangzását Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája és Andrew Hefler szenvedélyes, karakteres, óceántúli éneke határozza meg, melyet kiegészít a hat másik egyenrangú muzsikus által szőtt izgalmas zeneszövet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal.

A Kéknyúl a hazai legnépszerűbb klubokon és fesztiválokon (VOLT, SZIN, Művészetek Völgye, Lamantin Jazz Fesztivál, Paloznaki Jazz Napok stb.) kívül rendszeresen megfordul Erdélyben és olyan neves külföldi eseményekre is meghívást kapott már, mint a marokkói Jazzablanca fesztivál, az észt Tallinn Music Week vagy a német Jazzfest Gronau. A MüPában is évről évre megfordulnak, legközelebb júniusban a Hey, June! sorozat keretein belül mutatják be egy nemlétező bűnügyi film soundtrack albumát.

A zenekar 2018-ban ünnepli tizedik születésnapját, ez alkalomból készül negyedik stúdióalbumuk, amelyről néhány számot már a koncerteken is hallhat a közönség.

http://www.keknyul.com/