Az Improvizatív Zeneműhely baráti társaságunk egyesületi formája, amit azért hoztunk létre, hogy kedvenc improvizatív zenei műfajainkat élőben hallgathassuk, népszerűsítsük. 28 évvel ezelőtt a POTE egyetemi klubjában kezdtünk koncerteket szervezni, aztán a diákévek elmúltával visszaköltöztünk Szombathelyre, megalapítottuk zeneműhelyünket, és 2000-ben létrehoztuk az első Lamantin Jazz Fesztivált. Már 20 éve életünk része ez a nagy kaland, a Lamantin, és nagy örömmel látjuk, hogy már nem csak a miénk, hanem sokaké.

Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a jazz, soul, funk, blues, gospel és társműfajaik sokszínűségét. Szeretnénk minél több jó koncertet hallgatni itt, Szombathelyen, és fontosnak tartjuk, hogy mindez megfizethető is legyen! Ebben partnereink a város és megannyi támogató, akiknek nem tudunk elégszer köszönetet mondani.

A kis Lamantinunk pedig egyre nőtt, és már családban él (nagy dolog ez a kihalófélben lévő fajok esetében): a fesztivál Improvizációs Táborral bővült (Márkus Tibor ötlete kapcsán), év közben pedig a Lamantin Klubba szervezünk koncerteket azoknak, akiket már sikerült megfertőznünk a műfaj (és az állatfaj) iránti lelkesedésünkkel!

Mindenkit nagy szeretettel várunk programjainkra!

Dr. Tímár Péter

alapító, a fesztivál művészeti vezetője, főszervező