Helyszínek:

Lamantin Klub:
A fesztivál központja a Lamantin Klub, mely a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában kapott helyet. Vasárnap, hétfőn és szerdán itt vannak a bensőséges hangulatú klubkoncertjeink, és vasárnaptól csütörtökig minden este ide térünk “haza” a koncertek után kezdődő Lamantin Jamre. Zárt és nyitott résszel is rendelkezik, így időjárástól függetlenül figyelhetünk “árgus fülekkel” minden apró hangra, vagy épp egy kellemes beszélgetés közben is hallgathatjuk fél füllel a muzsikát. Körülbelül 100 ember tud itt leülni.

AGORA Művelődési és Sportház:
Az idén Jazz Mindenkinek névre keresztelt populáris jazzt felvonultató keddi nap, és a közkedvelt csütörtöki Blues Nap minden évben nagyobb tömegeket mozgat meg. Legnagyobb helyszínünk eddig a Fő téren felállított Lamantin Sátor volt, de az elmúlt évek hőségriadói után úgy döntöttünk, hogy  beköltözünk a légkondicionált Sportházba. Nem is akárhogy!!! Az eredeti színpad és lelátó le lesz választva, és keresztben rendezzük be a középen lévő hatalmas “küzdőteret”. Az egyik végében színpadot állítunk, a másik végében lesz az elengedhetetlen vendéglátópult. A kettő közti rész a tiétek! 400 ülőhellyel készülünk, a többiek kénytelenek lesznek táncolni! Hogy könnyebb legyen elképzelni, készítettünk nektek egy látványtervet is!

 

Bartók Terem:
Minden évben rendezünk egy komolyabb hangulatú, világsztárokat felvonultató jazznapot is. Ennek helyszíne a Bartók terem, Szombathely kiváló akusztikájú koncertterme. 300 ülőhelyes nézőtere a jó koncerteken megtelik, és még a lépcsőkön is diákok ülnek!

Zsinagóga Udvar:
A péntek-szombati jamek, és a megdöbbentően magas színvonalú táborzáró diákkoncert helyszíne a Bartók terem melletti hangulatos Zsinagóga udvar.

Bartók Béla Zeneiskola:
Bár esténként a koncerthallgatásé, szórakozásé a terep, de napközben több mint 100 zenész-diák tanulja az improvizáció csínját-bínját. Hogy mindenkivel személyesen foglalkozhassunk, szükség van sok jó pedagógusra, de egy nagy zeneiskolára is!

terkep_2018