Tanári kar 2022:

 • Márkus Tibor a tábor művészeti vezetője, zongora hallásfejlesztés, jazztörténet
 • Spányi Emil zongora, jazzelmélet
 • Friedrich Károly harsona, trombita, zenekari gyakorlat, Big Band
 • Tóth Viktor szaxofon, klarinét, fuvola, zenekari gyakorlat
 • Zana Zoltán szaxofon, zenekari gyakorlat
 • Lakatos Ágnes ének, vokál
 • Hajdu Klára ének , zenekari gyakorlat
 • Gyárfás István gitár, zenekari gyakorlat
 • Juhász Gábor gitár, zenekari gyakorlat
 • Csuhaj-Barna Tibor nagybőgő, zenekari gyakorlat
 • Nesztor Iván dob, zenekari gyakorlat
 • Jeszenszky György dob, ütőhangszerek, zenekari gyakorlat

Tanársegédek: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének hallgatói

MESTERKURZUSOK:

Dresch Mihály szaxofon
Szakcsi Lakatos Béla zongora
Fekete-Kovács Kornél trombita, rézfúvós hangszerek, big band
Válik László stúdiótechnika, színpadi hangtechnika

———————————————————————–

Csuhaj-Barna Tibor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, jazz-bőgő és módszertan tanára, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-bőgő és basszusgitár tanára. Több mint 30 éve élvonalbeli zenekarok zenésze (Brass Age, Binder Károly Trio, Regős Quartet). Jelenleg az Varga Gábor Trio, az Equinox, a Voice and Bass, Vörös Niki Quintet és a Lakatos Ágnes Special Zone formáció bőgőse, zeneszerzője.

Friedrich Károly a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem volt docense, jazzharsona, jazztörténet és hangszerelés tanára, aki jelenleg is tanít nyugdíjas óraadóként. 2006-ban megkapta a Szabó Gábor- életműdíjat, az egyetlen hazai szakmai díjat a jazz műfajban. Saját együttesei mellett tagja volt a legendás Syrius zenekarnak, és alapító társvezetője volt a Budapest Big Bandnek. Hangszerelés és jazztörténet tankönyvek szerzője.

Gyárfás István jazz-gitáros, tanár, zeneszerző. Saját triója mellett gyakran hallható a Gyárfás-Premecz Organ Trio, a Gyafi and Friends és a Szalóky Classic Jazz Sundays nevű formációkkal, valamint a hazai jazz élet kiemelkedő alakjaival. Az elmúlt években olyan amerikai sztárokkal játszott együtt, mint George Duke, Peter Erskine, Benny Green, Scott Hamilton, Gregory Hutchinson, Reggie Johnson, Herbie Mann, Joe Murányi, Ken Peplowsky, Chris Potter, Ed Thigpen, Alvin Queen, Warren Vaché és Jimmy Woode. Gyafi az egyik legnépszerűbb gitáros a jelentősebb hazai jazz szaklapok (jazzma.hu és a magyarjazz.hu) olvasói, kritikusi, muzsikusi és szervezői szavazólistái alapján. Munkásságáért 2016-ban a legrangosabb szakmai életműdíjjal, a Szabó Gábor-díjjal, 2021-ben pedig kiemelkedő előadóművészi és zenepedagógusi tevékenységéért Budapestért díjjal tüntették ki.

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és énektanára. Az utóbbi 17 évben tanított a Tóth Aladár Zeneiskolában, a Vienna Konservatoriumban, a Rajkó Talentumban, a TV2 tehetséggondozó műsoraiban és jelenleg a Premier Művészeti Szakgimnázium tanára. Fellépett már Európa és USA számos nagyvárosának klubjaiban és fesztiváljain. Majdnem egy évtizedig énekelt a Balázs Elemér Grouppal, saját quartetje pedig már 14 éve a jazz szakma elismert zenekara. Eddig három lemezük jelent meg, melyeket közül kettő Fonogram-jelölt lett. Idén áprilisban megjelent a quartet legújabb, ‘Fúvom az énekem’ című lemeze amelyen Borbély Mihály vendégszereplésével magyar népdalokat adnak elő a tőlük megszokott hangzásban és hangszerelésben.

Jeszenszky György autodidakta módon kezdett dobolni 12 éves korában. 1987-ben végzett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán. A 90′-es években Baló István, Gadó Gábor, Regős István, Binder Károly és Gyárfás István zenekaraiban játszott. Napjainkban a Juhász Gábor Trio, Premecz-Gyárfás Organ Trio, Vörös Niki Quartet, Equinox, Kelemen Angelika Quartet, Varga Gábor Trio és a Jazz Consort zenekarokban játszik. A LFZE és a Teleki-Wattay Művészeti Iskola tanára.

Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas, Jónás Tamással Aegon-társdíjas jazzgitáros és zeneszerző. 1990 óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zenemûvészeti Szakközépiskola jazz gitár szakán, valamint a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz tanszékén. Több nemzetközi hírű zenésszel játszott már együtt, akik közül Archie Shepp, Palle Mikkelborg, Erik Truffaz, Randy Brecker, Charlie Mariano, Ian Ballamy, Lars Danielsson, Stephen James, Bebo Baldan, Federico Sanesi, Theo Jörgensman mindenképp említést érdemel. Saját zenekara, a Juhász Gábor Trio mellett számos más formáció tagja. Legújabb albuma 2020-ban jelent meg Trio címmel.

Lakatos Ágnes Artisjus-díjas művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakának vezetője, jazz-ének tanára. Zenekarai: East Side Jazz Company, Voice and Bass, Lakatos Ágnes Standard Zone, Lakatos Ágnes Special Zone és Lakatos Ágnes – Oláh Kálmán Concept. Lemeze jelent meg a Corridor Fagott Quartettel és a Jazz Voices kórussal is, ez utóbbinak több mint tíz évig volt vezetője.

Márkus Tibor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének adjunktusa, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-zongora, jazzelmélet és jazztörténet tanára. 8 éven keresztül volt a Magyar Jazz Szövetség elnöke. 2003 óta a Lamantin Improvizációs Tábor művészeti vezetője. Zenekarával, az Equinox-szal öt albumot készített, ezenkívül négy szerzői CD-je és egy DVD-je jelent meg. Komponált zenét dokumentumfilmekhez és pódium előadásokhoz. Gyakran publikál szaklapokban. 2014-ben jelent meg „A jazz elmélete” című szakkönyvének harmadik kötete. 2010-ben művészi, közéleti és pedagógiai tevékenységéért a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben, 2011-ben Artisjus-díjban, 2015-ben Erkel Ferenc-díjban, 2017-ben pedig Gonda János-díjban részesült.

Nesztor Iván a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott tanára, a „Postás” Erkel Ferenc Alapfokú Jazz-Zeneművészeti Szakközépiskola alapító tagja. Több nívós zenekarban is játszik, emellett pedig népzenegyűjtéssel foglalkozik. Saját gyűjtéseiből már több kiadvány is megjelent Ritmusjáték és jazzdobolás címmel pedig négykötetes dobiskolája jelent meg. Négy éven keresztül improvizatív, pedagógiával, jazzzel és free zenével foglalkozó zenei tábort vezetett Szombathelyen, Nyitott Műhely címen.

Spányi Emil idestova 29 éve idegenben – 20 evig Parizsban, jelenleg Svajcban – élő magyar jazz-zongorista. Nem csak koncertező zenészként ismert Európa-szerte, hanem a párizsi és a lausanne-i konzervatórium tanáraként is. Olyan hírességeknek hangszerel, mint Sting, Al Jarreau, Randy Brecker stb. Saját zenekaraival és jó néhány európai és amerikai jazz-híresség partnereként is koncertezik szerte a világban. Eddigi társai: Ray Brown, Ed Thigpen, Clark Terry, Philip Catherine, Nils-Henning Oersted Pedersen, Randy Brecker, Dave Sanborn, Manfred Josel stb.

Tóth Viktor többszörösen az Év Jazz Zenésze díjjal kitüntetett szaxofonművész, zeneszerző. „Tóth Viktor a magyar jazzélet egyik legsokoldalúbb figurája. Zenei személyisége ugyanolyan hatással képes megnyilvánulni virtuóz postbop-fenegyerekként (a Tóth Viktor Tercett-ben), mint a lélekhez szóló, spirituális muzsika különleges tolmácsaként (az Arura Trióban)”– írja róla a sajtó. Idén jelent meg nyolcadik lemeze Have no fear címmel, lemezei közül több Év Jazz Lemeze díjat kapott. Koncertjeivel, előadásaival, workshopjaival járja a világot Indiától az Egyesült Államokig. A szaxofonos saját magát mégis egy úton járó, kereső embernek tartja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklin (bass), William Parker (bass), Leena Conquest (ének), John Betsch (dob) Piotr Wojtasik (trombita), James Carter (sax) közös koncertjeiket a zenész mint a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja.

Zana Zoltán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz szaxofonon szakán végzett, és egy sor rangos nemzetközi versenyt nyert meg. 2003-ban Artisjus-díjat, 2005-ben Lakatos Ablakos Dezső Jazz- Előadóművészi Ösztöndíjat kapott. 1998 óta a Budapest Jazz Orchestra állandó tagja. Számos hazai és külföldi művésszel, zenekarral koncertezett, illetve készített felvételeket. Partnerei voltak többek között: Pege Aladár, Kőszegi Imre, Presser Gábor, Oláh Kálmán, Bende Zsolt, Szakcsi Lakatos Béla, Fekete-Kovács Kornél, Electric Jazz Force, Nalanda (Kaszás Péter), Birta and The Friends (Birta Miklós),  Equinox, Balázs József Quintet, Balázs Elemér Quintet, Szulák Andrea Quintet. Első szólólemeze Plastic and Metal címmel 2020-ban jelent meg.