Klubkoncert: Az év fiatal jazz-zenészei – 2017

Újabb klubkoncerttel jelentkezünk, melyen a Magyar Jazz Szövetség által évente meghirdetett verseny, az Év fiatal jazz-zenésze idei nyertesei és a zsűri tagjai együtt lépnek fel! Különleges zenei élménynek nézünk elébe, ahol együtt muzsikálnak a fiatal tehetségek és mestereik. Két generáció, melyet teljes egyetértésben, harmonikus közös játékban.

Helyszín: Lamantin Klub (Weöres Sándor Színház, Krúdy Bár & Étterem, Szombathely, Akacs Mihály utca 7.)
Időpont: október 27. péntek 20.00
Belépő: 1000 Ft
Szervező: Improvizatív Zeneműhely Egyesület

Fellépnek:

Rafael Mário – zongora a szakmai zsűri nyertese
Rabóczki Balázs – szaxofon közönségdíjas
Pintér Zoltán – zongora a zsűri elnöke
Elek István – szaxofon a zsűri tagja
Bágyi Balázs – dob a zsűri tagja
Orbán György – nagybőgő

Rafael Mário jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának hallgatója jazz-zongora mesterszakon. 2014-ben megalapította a Rafael Mário Triót, mely azóta rendszeresen játszik a budapesti jazzklubokban, a Get Closer Jazz Fesztiválon pedig a legendás Billy Cobham előzenekaraként léphettek fel. Mário az utóbbi években számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja, a rangos versenyek listájában az év fiatal jazz-zenésze győzelem a legújabb kitüntetés.
Raboczki Balázs a Postás Zeneiskola és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése utén került a Zeneakadémia jazz tanszakára. Kollmann Gábor és Ávéd János után most Borbely Mihálynál és Elek Istvánnál tanulja a jazz-szaxofon csínját-bínját. Saját kvartettje mellett készül a mester szakos felvételijére. Az év fiatal jazz-zenésze versenyen egyértelműen megnyerte a hallgatóság szívét, közönségdíjas lett!
Pintér Zoltán jazz-zongoraművész, a Magyar Jazz Szövetség vezetőségi tagja, „Az év fiatal jazz-zenésze” tehetségkutató mentorprogram megalkotója. Korábban számtalan kiváló magyar és külföldi művésszel játszott együtt: “Ablakos” Lakatos Dezső, Tomsits Rudolf, Carol Cass (USA), Heinz von Hermann (D), Massimo Manzi (I), Tim Ries (USA) és még sorolhatnánk. Tagja volt a Pege Quartet-nek és Joe Muranyi zenekarának. 2006 óta működik saját triója Balázs Elemérrel és Egri Jánossal, de rengeteget koncertezik duóban is Berkes Balázzsal.
Elek Ist­ván a Liszt Fe­renc Ze­ne­mű­vé­sze­ti Fő­is­ko­la klasszi­kus kla­ri­nét sza­ká­nak el­vég­zé­se után sze­rez­te meg má­so­dik dip­lo­má­ját jazz-sza­xo­fon sza­kon. A Fusio Group, a Be­se­nyő Brass Band, il­let­ve a Tea ze­ne­kar tag­ja­ként Emerton-díj­ban ré­sze­sült. Je­len­leg a Liszt Fe­renc Zenemű­vé­sze­ti Egye­tem jazz tan­sza­ká­nak sza­xo­fon ­ta­ná­ra. To­váb­bi ze­ne­kar­ok és elő­adók: Coolactive, Charlie Jazz Band, East Side Jazz Company. Elek István hosszú évek óta biztos pontja a Lamantin Improvizációs Tábor tanári karának.
Bágyi Balázs Gramofon és Artisjus-díjas jazzdobos, zeneszerző, zenetanár, a mai jazz-színtér meghatározó művésze, a Magyar Jazz Szövetség elnöke. Számos zenei projekt létrehozója, első sorban saját zenekarával nemzetközi téren is sikerrel dolgozik, az egyetlen magyar jazz-zenész, aki rendszeresen turnézik Kínában.
Orbán György jelenleg hazánk legkiemelkedőbb és legtöbbet foglalkoztatott jazzbőgőse. Számtalan zenésszel játszott együtt, köztük olyan kiemelkedő művészekkel, mint Jimmy Wormworth, Ronnie Cube, Tim Rise, Szakcsi Lakatos Béla vagy Tony Lakatos. Az East Gipsy Band zenekarral turnézott Amerikában, és fellépett New York ikonikus jazz-klubjaiban, például a Blue Note-ban, a Jazz Standard-ben, Deer Head Inn-ben és a Detroit Jazz Fesztiválon.

A koncert támogatója a Magyar Jazz Szövetség, NKA