Koncerajánló

Kedves Lamantinok!
szeretnénk felhívni a figyelmeteket két kiváló szombathelyi koncertre az AGORA Művelődési- és Sportházban. Január 17-én, szerdán a Grunting Pigs (Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc) játszik, két hét múlva szerdán (január 24-én) pedig Pély Barna lesz hallható. Blues-, soul- és funk-rajongók, ott a helyetek!

2018. január 17. szerda 20.00

A GRUNTING PIGS Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, valamint Szász Ferenc – gitáros hosszú évek óta működő, – hazai és európai klubokban, fesztiválokon is rendszeresen fellépő -, aktívan koncertező, akusztikus blues duó formációja.

A Grunting Pigs  duó stílusa abszolút egyedi, energikus, vidám, erőteljes és pozitív blues zene, amelyben a szájharmonika,  -mint domináns szólóhangszer-  sokszínű és különleges hangzása mellett, a virtuóz gitárjáték, valamint az ének jelenik meg, így alkotva kerek egészet.

A duó a koncertjein és legutóbbi “Grunt away” című lemezén is kizárólag angol nyelvű klasszikus és kevésbbé ismert blues darabok szerepelnek. Sajátos hangulatban és stílusban idézik meg az ’50-es, ’60-as évek füstös, blues zenei hangulatát, valamint a blues nagyjainak, így pl. Jimmy Reed, Willie Dixon, Muddy Waters, Little Walter, Sonny Boy Williamson, Joe Hill Louis, Junior Parker kiváló darabjait.  A formáció missziója az élőzene, elsősorban a blues zene népszerűsítése, igazi hangszereken keresztül, kizárólag élőben.

2018. január 24. szerda 20.00

 Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Énekes-gitáros-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. Jeleneleg saját szólókarrierje építése, önálló estjei, és a B The First-tel már több, mint 5 éve folyó közös munka, és koncertezés tölti ki az életét.