OneBeat 2019 / Felhívás fiatal zenészeknek

Ezúton szeretnénk közzétenni az Amerikai Nagykövetség felhívását:

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretném felhívni a figyelmét egy jövő őszi négyhetes amerikai zenei rezidencia programra és turnéra, amelyre 19 és 35 év közötti fiatal magyar zenészek jelentkezését várjuk 2018. november 19. és december 21. között a zenei műfajok széles skálájáról. A program minden költségét (beleértve az utazás, szállás, élelmezés stb.) az Amerikai Külügyminisztérium állja.

A program során nemcsak különleges zenei együttműködések létrehozására lesz lehetőség más országok művészeivel, hanem a közösségi és oktatási programokon keresztül tudják a kiválasztott művészek megismerni a társadalmi felelősségvállalás amerikai értékeit. A jelentkezőket három kritérium (zenei kiválóság, kultúrákon átívelő együttműködési készség, valamint társadalmi szerepvállalásra való nyitottság) alapján értékelik, és ezek alapján választják ki egy nemzetközi merítésből azt a 25 zenészt, aki jövőre részt vehet a programban.

A programról bővebb angol nyelvű tájékoztatást a https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/onebeat-for-musicians/ oldalon kaphat, illetve a szakmai jelentkezéseket zenei mintákkal a nagykövetség oldalára itt belinkelt amerikai oldalon lehet feltölteni. Az oldal a mai nap folyamán válik aktívvá. (Az oldal magyar fordítással itt elérhető: (https://hu.usembassy.gov/hu/education-culture-hu/educational-exchanges-hu/onebeat-for-musicians/)

Angolul társasági szinten értő és beszélő, a zenén keresztül a közösségükért – a fiatalok zenei oktatásáért és a jövő nemzedék zenei neveléséért, a társadalmi  és kulturális korlátok lebontásáért – felelősséget vállaló fiatal zenészek jelentkezését várjuk a hip-hop, az elektromos zene, a hagyományos népzene, a jazz, a kísérleti, az underground valamint a klasszikus zene illetve egyéb műfajok területéről, de DJ-ket, hangmérnököket, illetve hangművészeti installációk készítőit is várunk!